Labels afdrukken: Ontwerp venster

Werkbalk

Hieronder staan alle knoppen uit de werkbalk uitgelegd.

Opdracht Beschrijving
Nieuw Reset venster en sluit geopend labeltekst bestand.
Opslaan Sla de labeltekst op
Openen Open een reeds opgeslagen labeltekst bestand
Herladen Herlaad de voorbeeldweergave
Zoom Zoom de voorbeeldweergave
Test mode Geef de contouren van de labels weer op de pagina
Afdrukken Druk labels af

Statusbalk

Geen

Algemeen

Labelformaat

Deze instelling geeft aan welk labelformaat gebruikt wordt voor het afdrukken van labels. Dit is bepalend voor het aantal labels op één pagina en de beschikbare ruimte voor tekst.

Klik op de knop om het labelformaatselectievenster te openen. Hierin worden alle labelformaten gegroepeerd weergegeven. Wanneer u zelf labelformaten ontworpen heeft worden deze weergegeven in de gespecificeerde categorieën. In onderstaande afbeelding zijn zelfgemaakte labelformaten toegewezen aan de Mijn Labels categorie.

Start label

Het Start label geeft aan hoeveel labels er overgeslagen worden op de eerste pagina voordat het eerste label begint. Hierdoor kunt u eenvoudig labelpapier recyclen waar bijvoorbeeld het eerste label een misdruk is. Deze functionaliteit gaat van een volledige label pagina uit. Wij raden het u aan om altijd volledige, niet beschadigde labelsheets in uw printer in te voeren, dit is om de kans op vastlopen van het papier in de printer te verkleinen.

Label start op 1 Label start op 4

Lettertype

Kies hier het lettertype voor het gehele label, het label bestaat uit één lettertype.

Aantal kopieën

Met deze optie kunt u kiezen hoe vaak elk label afgedrukt dient te worden. Alle kopieën van een bepaald label zullen achtereenvolgens afgedrukt worden. Mocht de kopie serie niet passen op een enkele pagina, dan zal het resterend aantal kopieën op een volgende pagina afgedrukt worden.

Aantal kopieën op 1 Aantal kopieën op 2

Verstuurd uit

Met deze functie kunt u laden automatisch laten vertalen in de geselecteerde taal. Als u bijvoorbeeld uw etiketten vanuit Duitsland gaat versturen is het mogelijk om de velden Land, Nationaliteit en Geboorteland automatisch te laten vertalen in de Duitse taal. De geselecteerde taal is van toepassing op alle afgedrukte labels.

Label tekst

Hier wordt de tekst op het label bepaald, naast vaste tekst kunnen er variabelen toegevoegd worden waarmee een persoonlijk label mogelijk gemaakt wordt.

Sneltoetsen

Vensterwijd

De volgende sneltoetsen zijn over het hele venster geldig, deze zijn niet afhankelijk van de focus op een bepaald component

Sneltoets Actie
Alt + F4 Venster sluiten

Component specifiek

Geen

Afdrukken/exporteren
QR Code
QR Code printing:labels:designer (generated for current page)