Afbeelding eigenschappen venster

Werkbalk

Hieronder staan alle knoppen uit de werkbalk uitgelegd.

Opdracht Beschrijving
Nieuw Voeg een nieuwe afbeelding toe.
Sluiten Sla de wijzigingen op en sluit het venster
Kloon Sla de wijzigingen op en kloon object
Opslaan Sla de wijzigingen op
Verwijderen Verwijder de afbeelding, deze actie is onomkeerbaar. Alle relaties tot deze afbeelding zullen verbroken worden
Herladen Herlaad de afbeelding, alle wijzigingen zullen verloren gaan
Pasfoto bewerken Open de afbeelding in de afbeelding editor. Mocht er nog geen afbeelding uitgekozen zijn, dan is deze knop geblokkeerd.

Statusbalk

In de status balk wordt de volgende informatie weergegeven.

Betekenis Beschrijving
Aantal koppelingen Het aantal koppelingen met contacten totaal
Gewijzigde data aanwezig Dit icoon wil zeggen dat er gewijzigde data aanwezig is die nog niet is opgeslagen.

Tabbladen

Hieronder vindt u alle tabbladen met een uitleg over bijbehorende acties.

Samenvatting

Acties

Op dit tabblad vindt u een samenvatting van de afbeelding. Deze data wordt bijgewerkt nadat u de wijzigingen ( / / ) opgeslagen heeft.

Algemeen

Acties

Voer hier de naam van de afbeelding in, u kunt deze op een later tijdstip eventueel wijzigen. Deze naam zal gebruikt worden binnen het programma.

Wanneer u vanuit een contact eigenschappen venster een nieuwe afbeelding toevoegd zal Adressen Programma Pro direct 
de naam van het betreffende contact invoeren als standaard waarde.  

Pasfoto

Acties

In dit tabblad wordt de daadwerkelijke afbeelding gekozen. Een abeelding inladen in Adressen Programma Pro kan op verschillende manieren, hieronder vindt u alle beschikbare opties.

Opdracht Beschrijving
Openen van schijf Dit is meest gebruikte manier. Hiermee wordt een keuze venster geopend waarmee u een afbeelding kunt kiezen van uw hardeschijf.
Openen vanuit plakbord Via deze optie wordt een afbeelding van uw plakbord geladen
Afbeelding slepen Als laatste is het mogelijk om een afbeelding vanuit uw bestandssysteem te slepen in dit tabblad, daardoor zal de afbeelding ingeladen worden.

De volgende bestandsformaten worden ondersteund JPG, GIF, PNG, BMP. De maximale grootte van een afbeelding is niet gelimiteerd maar het aan te raden om geen afbeeldingen groter dan 2 MB te gebruiken. Het beste zijn afbeelding die onder de 1 MB vallen qua grootte.

De aanbevolen maximale grootte van een afbeelding is 2 MB

Bij het inladen van een afbeelding groter dan 2 MB via de Openen van schijf methode zal het programma een melding geven dat het aan te raden is om de afbeelding te verkleinen of om een andere afbeelding te kiezen.

Naast de bestandsgrootte spelen ook de afmetingen van een afbeelding een rol. Het is vaak niet nodig om een extreem grote afbeelding in te laden. Adressen Programma Pro zal bij het weergeven van een afbeelding deze altijd tot het juiste formaat verkleinen.

De aanbevolen afmeting van een afbeelding is maximaal 300 X 300 pixels

Het programma geeft geen melding bij het openen van een afbeelding met een te grote afmeting, echter geeft het programma wel een waarschuwing bij de informatie over de afbeelding. De waarschuwing komt bij een afmeting van meer dan 300 X 300. Een te grote afbeelding zorgt ervoor dat het programma bij elke weergave van de afbeelding deze moet verkleinen, dit zorgt voor een lichte vertraging.

Hieronder is te zien hoe het programma een afbeelding zal verkleinen wanneer deze niet op ware grootte op het scherm past.

Afbeelding op ware grootte Afbeelding is verkleind om op scherm te passen

Afbeelding inladen manieren

Hieronder kunt u voorbeelden vinden over het inladen van een afbeelding in Adressen Programma Pro.

Zoeken op schijf

Er zal een keuze menu geopend worden waarmee u een afbeelding kunt selecteren. Het openen van afbeeldingen vanaf een netwerk locatie is ook mogelijk.

Plakbord

Via een willekeurig programma kunt u een afbeelding plaatsen op uw Windows plakbord. De afbeelding kan vervolgens door Adressen Programma Pro uitgelezen en geplaatst worden in het programma. Als voorbeeld wordt gebruik gemaakt van Microsoft Word 2010, het doel is om een afbeelding uit een Word bestand te plaatsen in Adressen Programma Pro.

Via de rechtermuisknop kunt u in Word een menu openen waarmee de afbeelding gekopieerd kan worden. Deze kopie wordt dan opgeslagen in het Windows plakbord.

Open de afbeelding in Adressen Programma Pro door middel van de Openen vanuit plakbord functie. De bestandsnaam zal gegenereerd worden door Adressen Programma Pro. De bestandsnaamnaam begint altijd met FC_, dit betekend From Clipboard.

Slepen

Door midden van slepen kunt u zeer eenvoudig een afbeelding importeren in Adressen programma Pro. Algemene informatie over het slepen van bestanden kunt u vinden op de website van Microsoft.

In dit geval wordt een afbeelding bestand in het afbeelding eigenschappen venster van Adressen Programma Pro gesleept. Het slepen van een afbeelding wordt enkel geaccepteerd wannneer de Pasfoto tab geselecteerd is en het bestand een geldige afbeelding is.

Wanneer het bestand geaccepteerd kan worden zal het volgende icoon zichtbaar worden. Als u vervolgens de muisknop loslaat terwijl deze zich in het afbeelding eigenschappen venster bevindt zal de afbeelding ingeladen worden.

De bestandsnaam zal gegenereerd worden door Adressen Programma Pro. De bestandsnaamnaam begint altijd met DG_, dit betekend Drag (and) Drop.

Sneltoetsen

Vensterwijd

De volgende sneltoetsen zijn over het hele venster geldig, deze zijn niet afhankelijk van de focus op een bepaald component

Sneltoets Actie
Alt + F4 Venster sluiten
Control + N Nieuwe afbeelding toevoegen
Control + Shift + N Wijzigingen opslaan en object klonen
Control + S Wijzigingen opslaan
Control + Shift + S Wijzigingen opslaan en venster sluiten
Delete Afbeelding verwijderen
F5 Afbeelding herladen

Component specifiek

Geen

Afdrukken/exporteren
QR Code
QR Code forms:propertyforms:picture (generated for current page)