Iconen beheer

Statusbalk

In de status balk wordt de volgende informatie weergegeven.

Betekenis Beschrijving
Aantal icoonen totaal
Gewijzigde data aanwezig Dit icoon wil zeggen dat er gewijzigde data aanwezig is die nog niet is opgeslagen.

Acties

Binnen dit venster zijn verschillende acties uit te voeren.

Aanmaken

Door te klikken op Nieuw kunt u een nieuw icoon toevoegen. Vervolgens zal er naam gevraagd worden van het nieuwe icoon, met deze naam zal het icoon door het gehele programma weergegeven worden. Het zojuist toegevoegde icoon zal het standaard icoon krijgen, deze kunt u eenvoudig wijzigen.

Wijzigen

De naam of afbeelding van het icoon zijn los van elkaar te wijzigen.

Door op Hernoemen te klikken kunt u de naam van een icoon wijzigen, het geselecteerde icoon uit de lijst zal nu te bewerken zijn. Wanneer u de naam naar wens aangepast heeft kunt u op door op Enter te drukken de nieuwe naam accepteren. De naamswijziging van het icoon zal door het gehele programma doorgevoerd worden, de oude naam zal op geen enkele locatie meer zichtbaar zijn.

Om de afbeelding te wijzigen dient u op de knop Afbeelding veranderen te klikken. Er zal nu een standaard keuze venster zichtbaar worden waar u een afbeelding kunt kiezen. De volgende formaten worden ondersteund, JPG, GIF, PNG, BMP. De afbeelding mag een maximale afmeting hebben van 16 X 16 pixels, dit is een standaard formaat voor een icoon.

Standaard iconen wijzigen

Verschillende objecten zoals een (contacten/bedrijven) directory hebben standaard een icoon. Deze standaard iconen kunt u wijzigen via het menu Standaard voor. De iconen die gekoppeld zijn aan de standaard iconen worden automatisch gekoppeld bij het toevoegen van een groep die het betreffende icoon gebruikt.

Wanneer een icoon verwijderd wordt wat gekoppeld is aan een standaard icoon zal deze vervangen worden door een icoon met een vraagteken. Dit icoon komt niet terug in de titelbalk van een weergave, hier wordt het standaard icoon van het desbetreffende object (/ ) gebruikt.

Verwijderen

Een icoon is te verwijderen door deze te selecteren en vervolgens op de knop Verwijderen te drukken. Door het verwijderen van het icoon zullen alle verbindingen tot dit icoon verbroken worden, alle verbindingen zullen vervangen worden door het standaard icoon. Deze actie is onomkeerbaar.

Sneltoetsen

Vensterwijd

De volgende sneltoetsen zijn over het hele venster geldig, deze zijn niet afhankelijk van de focus op een bepaald component

Sneltoets Actie
Alt + F4 Venster sluiten
Control + N Nieuwe categorie toevoegen
Delete Geselecteerde categorie verwijderen
F5 Categorieën herladen

Component specifiek

De volgende sneltoetsen zijn alleen geldig wanneer de focus op de iconenlijst ligt

Sneltoets Actie
Home Scroll naar begin van de lijst
End Scroll naar einde van de lijst
Page Up Scroll een pagina omhoog
Page Down Scroll een pagina omlaag
F2 Geselecteerde categorie hernoemen
Afdrukken/exporteren
QR Code
QR Code forms:managers:icons (generated for current page)