Snelzoeken

Acties

Met dit venster kunt u snel en eenvoudig naar contacten of bedrijven zoeken binnen uw adresboek of secties daarvan. Dit venster is op te roepen door in het hoofdmenu op de knop Snelzoeken… te drukken in de werkbalk of de sneltoets 'Control + F' te gebruiken.

Er zijn een aantal verschillende zoek mogelijkheden mogelijk.

  • Gehele adresboek doorzoeken
  • Een specifieke weergave doorzoeken

U kunt de type zoekopdracht aanpassen door de optie Zoeken in aan te passen naar de gewenste keuze, afhankelijk van de keuze zal de optie Weergave beschikbaar zijn. Wanneer er gezocht wordt in een specifieke weergave selecteerd u hier de weergave waarin u wilt zoeken.

Gehele adresboek

Wanneer u kiest om het gehele adresboek te doorzoeken zal het programma uw zoekopdracht toepassen op het gehele programma. U kunt een globale zoekopdracht herkennen aan het woord [Globaal] in de titel van het venster. Dit is om duidelijk aan te geven dat het gehele adresboek doorzocht zal worden, dit kan enige tijd duren bij een groot adresboek.

Specifieke weergave

Naast een zoekopdracht door het gehele adresboek is het mogelijk om te zoeken in een openstaande weergave. Dit kan een bestaande groep zijn, maar ook een eigen samengestelde weergave of eerdere zoekopdracht. U kunt een specifieke weergave zoekopdracht herkennen aan het woord [Weergave] in de titelbalk van het venster.

Zoek weergaves

Een zoek weergave kunt u herkennen aan de verrekijker in het icoon. Elke zoekopdracht zal in een nieuwe weergave gepresenteerd worden, dit maakt het mogelijk om meerdere zoekopdracht naast elkaar te zetten. Het is tevens mogelijk om de zoekopdracht die reeds is uitgevoerd te herhalen, dit kunt u doen door de zoekweergave te selecteren en deze vervolgens te herladen. Bij het herladen van de weergave zal de zoekopdracht opnieuw uitgevoerd worden.

In onderstaande tabel zijn een aantal verschillende zoek opdrachten te vinden.

Opdracht Beschrijving
Snelzoek opdracht op het gehele adresboek
Snelzoek opdracht op een specifieke weergave, de bron weergave is opgenomen in de titel van de weergave
Zoek opdracht op een aantal categoriën, deze opdracht wordt gestart vanuit de categorieënlijst
Zoek opdracht op een aantal tags, deze opdracht wordt gestart vanuit de taglijst

Sneltoetsen

Vensterwijd

De volgende sneltoetsen zijn over het hele venster geldig, deze zijn niet afhankelijk van de focus op een bepaald component

Sneltoets Actie
Alt + F4 Venster sluiten
Enter Snelzoek opdracht uitvoeren

Component specifiek

Geen

Afdrukken/exporteren
QR Code
QR Code forms:dialogs:quicksearch (generated for current page)